Demo

Er zijn meer problemen rondom de studieschuld dan ooit. Het is namelijk voor jonge studenten aantrekkelijk om nu wat extra te lenen. Juist ook met het vooruitzicht dat dit gat snel te dichten is zodra er fulltime gewerkt gaat worden. Dit lijkt ook een logische gedachte. Is het echter eenmaal zo ver, dan is het de vraag of aflossen wel zo slim is.

Anticiperen op de toekomst

Er is een belangrijk argument om de lening af te lossen. Onder lenen op zich kom je eigenlijk bijna al niet meer uit. De rente wordt namelijk iedere vijf jaar opnieuw bepaald. Nu is die heel laag, maar wie zegt dat dat zo blijft? Heb jij dan nog een hoog bedrag openstaan? Dan kan dat dus ineens heel veel extra kosten gaan betekenen. Dat kan je natuurlijk het best gewoon voor zijn.

Lang bezig met aflossen

Het aflossen kan tot wel 35 jaar in beslag nemen. Dat betekent dus dat je, als je niet oppast, tot je pensioen aan het aflossen bent. Dit wil je natuurlijk liever gewoon voorkomen. Wanneer je dus goed bezig wilt zijn met je schuld, dan moet je zorgen dat je zo snel als mogelijk aflossingen doet. Dit levert je op termijn veel voordelen op.

Beter voor de gezondheid

Er zijn ook hele andere argumenten om voor het aflossen van de studieschuld te gaan. Het is bijvoorbeeld ook beter voor de gezondheid. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de geestelijke impact van schulden behoorlijk groot kan zijn. Dat er tegenwoordig al op jonge leeftijd schulden moeten worden aangegaan, werkt daar dus niet positief aan mee.

Zijn er alternatieven?

Wanneer je kijkt naar de alternatieven voor het aflossen van je studieschuld, dan is er eigenlijk maar één serieus te nemen. Je kunt het geld namelijk ook gebruiken om te investeren. Het voordeel daarvan is dat dit veel meer kan opleveren in de vorm van rendement. Dat is uiteindelijk misschien aantrekkelijker dan de andere financiële voordelen.

Share.

Leave A Reply