Demo

De woningmarkt is waar je kan verdienen. Dus is het ook niet gek dat jij juist nu plannen hebt om je woning te verkopen. Het is dan misschien wel nog aantrekkelijker wanneer je zelf de verkoop doet. Zonder dat je daar een makelaar bij betrekt. Wanneer je jouw huis verkoopt om te profiteren van de markt, en niet om een andere reden, dan kan dit inderdaad een optie zijn. Dat pak je dan op de volgende manier aan.

Goed vooronderzoek doen

Wanneer je zelf je huis gaat verkopen, dan doe je dat natuurlijk zonder dat je daar enige kennis van hebt. Die kennis moet je dus eerst opbouwen. Dat doe je door bijvoorbeeld de markt eens te bestuderen. Wat wordt er gevraagd voor woningen zoals die van jou. Aan de hand daarvan kan je dan bepalen wat een goede vraagprijs zou kunnen zijn. Dit maakt het alvast een stuk gemakkelijker om te zorgen dat je krijgt wat de markt je biedt.

Een budget vrijmaken

Wanneer je zelf je woning gaat verkopen, dan ga je daar ook kosten voor maken. Het is niet zo dat je alles in je zak kan steken omdat je de makelaar ertussenuit haalt. Je moet bijvoorbeeld nog altijd je woning onder de aandacht brengen. Dus zal je er bijvoorbeeld toch mee moeten gaan adverteren. Alleen op die manier kan je geïnteresseerden aantrekken. Zorg dus dat je hier wel een potje voor beschikbaar hebt.

Bezichtigingen en onderhandelingen

Op enig moment zullen er natuurlijk mensen komen die interesse hebben in jouw woning. Het is dan dus zaak om de volgende stap in het proces te regelen. Zo regel je zelf de bezichtigingen. Het is slim om even uit te zoeken hoe je dit het best kan aanpakken. Ook is het goed om je even in onderhandelingstechnieken te verdiepen. Je zal immers moeten gaan onderhandelen over de prijs.

Voordelen van zelf verkopen

Zelf je huis verkopen biedt natuurlijk de nodige voordelen. Zo kan je bijvoorbeeld meer geld overhouden omdat je de kosten zelf in de hand hebt. Bovendien heb je ook veel meer grip op het proces van bezichtigingen. Dit maakt verkopen makkelijker.

Share.

Leave A Reply