Demo

Het handelen in crypto kan behoorlijk enerverend zijn. Het is een markt waarin veel gebeurt. Dat betekent dus ook dat er veel psychologie bij komt kijken. In dat opzicht is het dus ook belangrijk om een idee te hebben van de denkfouten die je kan maken. Zo kan je zorgen dat je daar zelf niet in hoeft te trappen als je gaat handelen.

Vertrouwen op verkeerde informatie

Een belangrijke denkfout is dat je te veel vertrouwen in verkeerde informatie legt. Het is namelijk zo dat deze markt nog behoorlijk jong is. Wie is dus de echte expert? Is dat je buurman die zegt een leuk rendement te hebben behaald? Je kan hier misschien veel vertrouwen in hebben. Vraag je echter wel af of je er net zoveel vertrouwen in had als het om iets anders dan crypto ging.

Kansen zijn groter dan risico’s

Een andere denkfout is dat enkele successen symbool gaan staan voor de hele markt. Er zijn verhalen van mensen die snel rijk werden met cryptobeleggingen. Dit kan ertoe leiden dat je gaat denken dat de kansen groter zijn dan de risico’s. Waardoor je dus ook veel riskanter in je beleggingsstrategie wordt. Met alle gevolgen van dien.

Achter de massa aan

Een ander gevaar is dat je gaat beleggen in iets wat je helemaal niet kent. Dit doe je misschien om dat anderen dit ook doen. Dit is een bekend voorbeeld van een denkfout die niet alleen in cryptohandel voorkomt. Meegaan met de grote massa, of kuddegedrag vertonen, is iets wat we allemaal kennen.

Op zoek naar het gelijk

Een laatste belangrijke denkfout die we maken is dat onderzoek moet aansluiten op je denkbeelden. In het Engels staat dit bekend als de confirmation bias. Je hebt een bepaald idee en de informatie die aansluit op wat jij denkt wordt daardoor automatisch als juist gezien. Op die manier kan je echter wel in grote vallen trappen en veel kwijtraken. Probeer altijd objectief te zoeken.

Share.

Leave A Reply