Demo

In een tijd waarin cryptomunten door het grootste dal in jaren gaan, is het goed om eens één van de belangrijkste begrippen uit deze branche te bespreken. Het gaat dan om HODL. Dit staat voor Hold On Dear Life. Het opbrengen van geduld en het vasthouden aan de crypto-investeringen die je hebt gedaan. Juist in slechte tijden.

Gevaar van slechte tijden

De koersen van cryptomunten staan erom bekend zeer volatiel te zijn. Ze kunnen heel snel stijgen, maar ook heel diep vallen. Dit kan dus betekenen dat je op enig moment virtueel hele grote verliezen maakt. Die ook nog eens iedere dag groter lijken te worden. De psychologie zegt je dat je dan moet verkopen voor je niets meer over hebt.

Juist nu vasthouden

Juist nu is het dan belangrijk om gewoon vast te houden aan je investeringen. Het is al eerder zo geweest dat cryptomunten na een fase van hype een tijdje door een diep dal gingen. De mensen die toen wisten door te bijten, zijn nu de mensen met rendementen van 300, 500 of zelfs 1.000 procent. Dit klinkt natuurlijk wel heel lekker.

Hoe pak je het aan?

De aanpak van HODL is eigenlijk heel simpel. Je moet het echt zien als de strategie op lange termijn. Je investeert met geld dat je niet alleen op korte, maar ook op lange termijn kan missen. Het is geld waar je in principe geen belangrijke dingen doet. Dit steek je in cryptomunten. Vervolgens ga je op die cryptomunten zitten. Wat er ook gebeurt.

Wat levert het je op?

Dit hangt natuurlijk sterk af van hoe de markt zich ontwikkelt, welke munten je hebt en hoe lang je de termijn maakt. Wat wel te zeggen is, is dat er altijd een rendement uit komt. Dat is namelijk het hele plan achter HODL. Je houdt er net zo lang aan vast tot het je daadwerkelijk ook iets heeft opgeleverd. Iedereen die HODL goed toepast houdt rendement over.

Share.

Leave A Reply