Demo

Beleggen is leuk. Beleggen kan je ook veel opleveren. Het is alleen wel belangrijk dat je oog hebt voor meer dan alleen je eigen belang. Daarom is het tegenwoordig belangrijk om maatschappelijk verantwoord te beleggen. Dit is zelfs een serieuze strategie waarbij gekeken wordt naar een goed rendement, in combinatie met een positief maatschappelijk belang. Hoe pak je dat zelf op een goede manier aan als je gaat beleggen?

Wat is ervoor nodig?

Het is belangrijk om het maatschappelijk verantwoord beleggen op een goede manier aan te pakken. Dat betekent dus dat je wel wat zaken op orde moet hebben. Je kijkt bijvoorbeeld alleen naar aandelen met voldoende sociale impact. Het gaat om spelers die zorgen voor beter milieu, betere maatschappij of behoorlijk bestuur. Dit worden ook wel de ESG-criteria genoemd. Die zaken moeten in ieder geval op orde zijn.

Waar kan je in investeren?

Als het gaat om maatschappelijk verantwoord beleggen, dan kan dat eigenlijk op allerlei manieren. Je kan immers niet alleen de aandelen van bedrijven op deze wijze beoordelen. Je kan ook kijk naar cryptovaluta’s en de teams erachter. Vooral als het gaat om maatschappelijk belang en milieuvriendelijkheid is er in de wereld van crypto veel verschil tussen de ene partij en de andere. Ook op andere vlakken is altijd naar de maatschappelijke score te kijken voor je belegt.

Effect op het rendement

Een belangrijk misverstand is dat aandelen die het goed doen op het gebied van de ESG-criteria daardoor ook automatisch minder rendement opleveren. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Het is belangrijk om te beseffen dat ook met aandelen die een belangrijke maatschappelijke impact hebben gewoon goed te verdienen is wanneer je dit op een goed onderbouwde manier aanpakt. Daarom is het doen van goed onderzoek naar de potentie van een aandeel dus juist ook belangrijk.

Gemakkelijk aan te beginnen

Het is gemakkelijk om met maatschappelijk verantwoord beleggen te beginnen. Het is daarvoor eigenlijk vooral zaak om een specialist te vinden die hier kennis van heeft. Die kan je helpen bij het samenstellen van een portefeuille. Ook kan deze je adviezen geven waar je veel aan kan hebben op de lange termijn.

Share.

Leave A Reply