Het beleggen is in recente jaren flink veranderd. Vroeger moest je hier wel het nodige startkapitaal voor hebben. Ook had je een financieel adviseur nodig. Daarnaast was het ook belangrijk dat je veel informatie wist te verzamelen. Tegenwoordig gaat dat allemaal anders. Nu is het vooral gewoon zaak om een goede app te gebruiken. Daarmee kan je dan direct aan de slag. Wat zijn dan de beste opties op de markt?
Overzicht kunnen behouden
Het belangrijkste punt van een beleggingsapp is de mate van overzicht die je hebt. Hoe beter je ermee kan werken, hoe groter je de kans op succes maakt als je gaat beleggen. Daarom is het vooral ook belangrijk om verschillende apps te bekijken. Pas ook op met reviews. Veel daarvan zijn betaald. Of je daar dus ook echt de kennis mee krijgt die je nodig hebt, is dus een vraag. Het is vaak zo dat de apps die het meest gekozen worden ook het best bij jou passen.
Welk vermogen heb je te besteden?
Wat voor jou de beste app is hangt ook af van de manier waarop je wilt gaan beleggen. Het is natuurlijk altijd zaak om verstandig met je geld om te gaan. Daarom is het fijn om met apps die op jouw maat gesneden zijn te werken. Er zijn apps voor de kleine beleggen die gewoon met enkele honderden euro’s bezig is. Er zijn net zo goed apps met analyses en inzichten waar de echte grote beleggers iets aan hebben.
Korte of lange termijn?
Een ander punt van aandacht is de snelheid waarmee je rendement wilt behalen. Heb je een plan voor de korte termijn? Dan heb je een ander soort app nodig. Dit zijn echt specifieke beleggers. Wil je juist op de lange termijn wat meer hebben? Dan kan je vaak met de beleggingsapps van de grote banken aan de slag gaan. Die zijn vaak het gemakkelijkst te gebruiken dan.
Proberen met nepaccount?
Het fijnste is het wanneer je van de aandelenapp de kans krijgt om het eerst even uit te proberen. Dan kan je bijvoorbeeld met een klein bedrag aan de slag gaan. Of je krijgt eerst een nepaccount waar je de nodige deals mee kunt sluiten. Dit kost je niks, maar je verdient er ook niks mee. Wel weet je dan hoe alles werkt en of het bij jou past.