Demo

Wanneer je aan de slag gaat met beleggen, dan is het belangrijk om goed zicht te houden op de aandelen die je hebt. Hoe meer inzicht je hebt, hoe beter je je voelt. Dit kan echter best lastig zijn, want het kan al snel heel technisch worden. Om daar toch wat betere grip op te krijgen is het goed om eens naar wat technische indicatoren te kijken. Die geven je veel meer inzicht in hoe jouw aandelen het doen en wat je ervan mag verwachten.

Oog voor de golfbewegingen

Ontwikkelingen in de koers van aandelen gaan altijd in golfbewegingen. Dit worden ook wel cycli genoemd. Het is belangrijk om daar goed oog voor te hebben. Wanneer je met een trend hebt te maken, dan gaat het om impulsbewegingen. Zie je een ontwikkeling die niet met de trend meegaat? Dan wordt dat ook wel een retracement genoemd. Het is belangrijk om juist hierop te letten als het om jouw beleggingen gaat.

Werken met een indicator

Het is mogelijk om met een indicator op dit vlak te werken. Dit is de zogenaamde Fibonacci indicator. Dit is een wiskundige formule die je gebruikt om de marktprijs beter te begrijpen. Ook kan je de ontwikkeling van de prijs erdoor voorspellen. Deze indicator kan zowel als de trend omhoog gaat als wanneer de trend omlaag gaat worden gebruikt.

Sneller trends ontdekken

Omgaan met ontwikkelingen is belangrijk. Trends kunnen herkennen is minstens zo belangrijk. Daarvoor zijn de zogenaamde Bollinger Bands, genoemd naar de belegger die deze indicator introduceerde. Je leert er vroegtijdig mee trends te ontdekken, door ze simpelweg af te lezen. Deze indicatoren worden veel gebruikt, vooral ook door gespecialiseerde beleggers. Dit zegt dus ook direct iets over de waard ervan.

Wiskundige berekeningen gebruiken

Het voortschrijdend gemiddelde en de standaarddeviatie zijn de belangrijkste tools die je hebt als je de trends wilt benutten. Je kan op deze manier trends ontdekken die door anderen nog niet gezien worden. De trend is namelijk vaak niet duidelijk af te lezen, tenzij je weet wat de bandbreedte aan de boven en onderzijde is. Wanneer je dan over langere termijn kijkt, zie je weldegelijk een ontwikkeling.

Share.

Leave A Reply